Mesen, Idag var det som sagt träning för Madde och farbror M var först ut. 
Jag valde att rida på kandaret då det är det jag tävlar på och på sista tiden har det varit tränsbett som jag ridit på. 
Jag har tyckt att han blir lite tung i handen i galoppen på kandaret så det var ju bra att jag kunde få hjälp med det. 
Vi började med våra berömda övergångar i svag öppna. Mmmm, jag verkligen älskar dem...
Hur som så fick jag beröm över vänster sidan där han gärna blir utåt ställd, jag har fått koll på det. Han och jag är starkare där och jag har hittat hur jag ska ha honom.
Högervarvet, jäkla vänster tygel som man måste hålla på. Haha, men vad mycket enklare allt blir när man kommer på att den är bättre att hålla på än höger tygeln. Mesen uppskattar det, och jag med.
Han var jätte fin i traven, jobbade super. I galoppen måste jag hitta lite aktivare skänkel och våg hålla kvar lite i tygeln så blir han inte lika tung. Han blev jätte fin här också.
Imorgon ska vi bygga vidare på det vi började med idag och förhoppnings vis kan ryttaren komma ihåg hur det kändes i slutet och börja där imorgon. 
Min fina kille ♥
 
 
Tuva, Hon fick också jobba för Madde idag. Det var ett tag sen Madde såg Tuva och hon var verkligen positivt överraskad över hur fin hon har blivit. Fick mycket beröm här också med hur jag arbetat med henne och vad mycket bättre allt har blivit. 
Vi "spände" bågen lite och började kräva lite mer av henne. Hon är inte unghäst längre utan hon måste börja sättas lite tuffare krav på. Vi gjorde en hel del övergångar där jag skulle hålla kvar stödet så hon börjar arbeta och acceptera att jag "bestämmer". Hon gjorde detta jätte bra, dock måste jag bli mer konsekvent i mina hjälper, hon ska svara till 110%.. Hon är jätte lydig och fin, men nu måste vi hitta det elektriska och elastiska. 
Vi gjorde en del galoppfattningar också för att även här hon ska fatta och förstå att man inte lättar i handen bara för att det ska gå snabbare. Även här fattade hon och jobbade riktigt bra. 
Imorgon ska vi jobba vidare på det här och förhoppnings vis kommer hon ihåg och vet vad det handlar om. 
Min fina lilla tjej börjar bli en stor flicka. ♥